Een leven Lang Leren! Boeien, groeien en bloeien! Essentieel voor de koppositie in de branche

10 maart 2019

Je herkent het vast! Je komt thuis van een dag werken en was op de terugweg aan het denken hoe je morgen de draad verder oppakt. Vandaag heb was een heerlijke dag, lekker gewerkt, een hoop inspiratie, team functioneert goed, een lolletje met mijn collega’s gehad en nog energie over. Morgen teken je weer voor zo’n dag.

Is dit al weer een tijdje geleden?

De regie van hoe jij iedere dag naar je werk gaat heb je zelf in de hand. Nu zul je misschien denken dat dit niet helemaal het geval is en daar ook je redenen voor hebben, toch wil ik het gesprek graag met je aangaan.

Hoe zit het met jouw ambitie?

Denk je er wel eens aan om iets anders te gaan doen? Laat je die gedachte dan ook maar weer snel los omdat je simpelweg niet weet wat je dan moet doen? Heb je wel eens een gesprek gehad met je leidinggevende over welke mogelijkheden er zijn om  nog meer van jouw talenten in te zetten? Hoe verliep dit gesprek? Zou je wel weer eens wat willen leren of gebruik je je vrije tijd voor sport en hobby’s? Hoe zou het zijn om je hobby’s in te zetten voor werk?
groepsoutplacement
Allemaal vragen en heb jij het antwoord? Neem eens 10 minuten echt de tijd voor jezelf om hier over na te denken. Waar zitten bij jou de gaten?

Durf te dromen!

Vaak bedenken we van te voren allemaal redenen om maar niet in actie te komen en iets aan onze loopbaan te veranderen. Je ambitie blijft maar een klein vlammetje. Waar moet je immers beginnen? Bij de gedachte alleen al ontstaan spontaan vele hobbels, bobbels, beren en nog veel meer op je pad. Maar stel dat je dit pad begaanbaar maakt en stap voor stap een hobbel en bobbel neemt? Gewoon omdat er mensen zijn die je een handje helpen om je mogelijkheden inzichtelijk te maken. Tegenwoordig verandert de arbeidsmarkt zo hard. Er zijn meer nieuwe banen, grote kraptes in sectoren waardoor je zelfs soepeler een carrièreswitch kan maken.

Stap voor stap op weg naar mijn doelen!

Neem nou Hans, een man van rond de 50 jaar. Hij heeft zich mooi ontwikkeld tijdens zijn loopbaan maar ja, hij heeft een MAVO-4 diploma. Door ziekte raakt hij uiteindelijk zijn baan kwijt en na verloop van tijd blijkt dat zijn maximale inzetbaarheid per dag 4 uur bedraagt. Wat moet ik doen? Hij dacht in problemen en vond het moeilijk om kansen te zien met zijn beperking. Hans merkte dat hij zichzelf belemmerde met het zetten van de volgende stap. Daardoor ervoer hij veel vermoeidheid en onzekerheid.  Door in gesprek te gaan met ons heeft hij zijn vertrouwen weer teruggevonden en durfde hij weer te dromen. Toen hij helder kreeg wat hem echt boeide en nieuwsgierig maakte heeft hij gekeken hoe dit te combineren met zijn ervaring, kennis en talent/passie. Hij heeft een korte opleiding gevolgd om zich te ontwikkelen om de volgende stap te zetten. Tegenwoordig is hij ZZP-er, hij kan hierdoor zelf zijn tijd indelen en zijn energie reguleren. Zijn bedrijf loopt goed en hij heeft weer volop vertrouwen, geloof en energie gekregen. Het grootste resultaat? Hij heeft een mooi bedrijf waarin de aanbevelingen van de klanten binnenstromen!

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Hans?

Kijk op de site naar ons ontwikkeladvies 45+ traject en als u of een medewerker aan de voorwaarden voldoet vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden die wij u bieden.

Hebben wij uw nieuwsgierigheid gewekt en herkent u zich in een aantal onderwerpen hierboven? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons aan of meld je aan via onderstaand formulier.

 

[contact-form-7 id=”8640″ title=”Ontwikkeladvies 45+”]