Meet the Coach: Ruthger

11 augustus 2021

Meet the Coach: Ruthger Uiterwijk – EmpowerYou Almere

Via puur netwerken ben ik 3 jaar geleden bij EmpowerYou terecht gekomen. Ik kreeg de mogelijkheid om intern te worden opgeleid door top coaches. Die tijd was een rollercoaster – chaos werd gecreëerd in mijn hoofd. Oh mijn god ‘waar ben ik aan begonnen zie ik mijzelf nog denken’. Daarbij ben ik flink uit mijn comfortzone gestapt en heb mij kwetsbaar opgesteld. Fouten werden en mochten worden gemaakt. Met die back up, de mogelijkheid om fouten te mogen maken en een stimulerende cultuur waarin onbeperkt vragen konden worden gesteld, heb ik mij tot coach kunnen ontwikkelen waarin ik met liefde veel mensen help die zich aanmelden voor loopbaancoaching, outplacement en re-integratie 1e en 2e spoor.

 

Brainpower

In die tijd heb ik ook scherper op het netvlies gekregen wie ik nu ben. Met mijn achtergrond als counselor, waarin ik mensen help patronen te doorbreken, is het geen verrassing dat ik een fascinatie heb voor de werking van onze hersenen. Ik heb inzichtelijk gekregen dat ik vele anderen op weg kan helpen door dit te combineren met re-integratie, loopbaancoaching en outplacement. Veel mensen lopen met de vraag rond: ‘ik wil stappen maken, maar mentaal lukt dat nog niet’.  En juist daar ligt 1 van mijn sterke kwaliteiten door daar handvatten voor aan te reiken en gezamenlijk stappen in te maken. Resultaat is dat effectief gestart wordt met jouw werk oriëntatie, in kaart te brengen wat jij als klant nu echt wilt met jouw carrière.

Door o.a. prikkelende vragen te stellen kom ik er snel achter wat jouw kwaliteiten zijn, wat je kunt en komen er wij gezamenlijk achter wat je volgende haalbare stap wordt in je carrière – branche en/of functie.

 

Zingeving

Een prachtig voorbeeld volgt uit een re-integratietraject via het UWV. Ik trof een dame waarin wij er snel achter kwamen dat er sprake was van pleinvrees. Door diverse ontslagen, denigrerende opmerkingen en opvoeding is dit mede tot stand gekomen. Door in te spelen op haar kwaliteiten, successen uit het verleden en doorbreken van denkpatronen wist zij binnen 4 maanden de arbeidsmarkt te benaderen met het resultaat een arbeidscontract in een functie die bij haar paste. Haar leven kreeg zingeving doordat ze weer deelnam aan de arbeidsmarkt. Zij floreert nu. En daar doe ik het voor!

Daarbij maak ik gebruik van mijn tweede kwaliteit en fascinatie. Mijn interesse ligt in de ander en in organisaties. Dat maakt van mij een netwerker en ben ik nieuwsgierig hoe anderen denken, hoe organisaties in elkaar steken. Ik kijk wat werkgever en werknemer van elkaar nodig hebben zodat een perfecte match kan worden gemaakt.

Lees meer over Ruthger in zijn volgende blog.