Outplacement, van werk naar werk en zonder conflict uit elkaar

8 mei 2019

Onze wegen scheiden en we geven elkaar de hand! Geen achterdeur maar een ambassadeur!

 

Er zijn talloze redenen waarom een dienstverband eindigt. Maar waarom leidt dit vaak tot een conflict? Voor zowel de leidinggevende, HR afdeling als de medewerker is een waardig afscheid belangrijk. Niemand heeft baat bij strijd en gedoe. Het kost geld en veroorzaakt veel stress, vaak met gevolg van uitval, ziekte of burnout.

 

Outplacement! Een plan en een gesprek met perspectief!

 

De rechten en plichten van de medewerker zijn helder en wettelijk geregeld, strijd over hoe je afscheid van elkaar neemt, is niet nodig. U, als werkgever, biedt de medewerker een vaststellingsovereenkomst met een transitievergoeding plus een outplacementtraject aan. Waarom? Zo zoek je als werkgever de verbinding om samen tot een oplossing te komen. Hierdoor biedt u de medewerker, die (vaak onverwacht) met een hoop onzekerheid moet dealen, een reikende hand en perspectief. De medewerker krijgt de tijd en mogelijkheid om zich te gaan oriënteren en u geeft hem hierdoor de kans om dit te kunnen doen zonder belemmeringen en nare gevoelens. Zo kan de medewerker direct aan de slag met een diepgaande werkoriëntatie en zichzelf klaarstomen voor de volgende stap!

 

Duurzaam inzetbaar! Bij uw bedrijf of elders?

 

Talentontwikkeling en duurzaam inzetbare medewerkers. Het klinkt als muziek in de oren. De arbeidsmarkt verandert en de branche verandert mee. Er zijn tal van redenen te noemen waarom de wegen op een gegeven moment moeten scheiden. Soms blijft een werknemer veel te lang hangen in een ongezonde situatie waardoor hij vastloopt in het werk. U als werkgever ziet het niet meer zitten, de werknemer eigenlijk ook niet. Maar actie nemen doet u beide niet. De impact op de werkvloer is negatief en er zijn nog tal van andere gevolgen te benoemen. Er is altijd een keuze dus ga het gesprek aan. Verras elkaar en ga voor een oplossing met resultaat. Zo verlaat uw medewerker uw bedrijf als ambassadeur en niet via de achterdeur.

 

workshop netwerken

Talentontwikkeling, boeien is groeien en bloeien

 

Soms komt het ook voor dat uw medewerker zich te lang niet heeft ontwikkelt terwijl de arbeidsmarkt hier wel om vraagt. Wat doet u aan talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid? Kijkt u wel eens naar uw organisatie en medewerkers, hun potentieel en wat uw bedrijf nodig heeft? Weet u wie uw medewerkers zijn, wat hun boeit, wat hun verborgen talenten zijn en wat ze nog meer voor u kunnen betekenen? Kijkt u wel eens naar hoe de medewerkers effectiever ingezet kunnen worden. Denk o.a. aan jobrotation en jobcrafting. En wat denkt u van een update in kennis d.m.v. een opleiding/cursus?

 

Gemotiveerd en gepassioneerd!

 

Een bloeiende organisatie wordt gedragen door de medewerkers. Zij bepalen mede uw cultuur, welzijn en succes. Als u kijkt naar wat uw medewerker nodig heeft op ieder niveau, blijft u en uw medewerker scherp en gemotiveerd. U investeert in hun ambitie en hetgeen zij leren komt terug in uw bedrijf en succes.

Neem een kijkje op onze website bij outplacement en bij onze gratis training ontwikkeladvies leidinggevenden die wij graag bij u geven op locatie. Deze training is vooral ter bevordering van talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.