Reorganisatie?Boventallig? Hoe helpt Outplacement je dan weer soepel van baan naar baan

19 april 2019

Geheel onverwacht of niet, maar het is zover! Je werkgever en jij gaan uit elkaar. Weg zekerheden, collega’s, dagelijkse structuur. Soms raken we na een zeer lang dienstverband ons werk kwijt. Het onbekende breekt aan, maar hoe ga je om met iets wat je nog niet kent? Veel mensen die wij ondersteunen hebben te maken met rouw, woede, frustratie of angst. Dit is een hele normale reactie na baanverlies. Wat is er voor jou nu belangrijk? Hoe pak jij de volgende stap aan? Hoe helpt Outplacement jou daar weer bij?

 

Zoveel vragen, durf jij te dromen!

Wanneer we de angst voor het onbekende durven te parkeren en belemmeringen kunnen loslaten (te oud, wie wil mij nog, overgekwalificeerd, ik weet niet wat ik wil). Dan kunnen we ons eerst focussen op werken aan onze kracht en zelfvertrouwen, dan komt er vanzelf ruimte om te dromen.

Na de eerste ‘verwerking’ is er minder angst en vooral nieuwsgierigheid naar het onbekende, komen de vragen los en daarbij een hoop inspiratie. Verdiep je je zelfinzicht en bewustzijn en zie je ineens weer kansen. Natuurlijk ondersteunen wij jou hierbij, dat is juist waar een Outplacementtraject voor bedoeld is. En bieden we jou handvatten om tot een realistisch haalbaar doel te komen. Dit is een proces, een ontdekkingstocht, een kans!

Wat kan outplacement voor mij doen?

De regie over jouw loopbaan heb je zelf in de hand en daar helpen wij jou graag mee! Wij geven jou net weer dat zetje om de volgende stap te maken. Outplacement is vaak wat onbekend. Maar het verschilt niet veel van loopbaancoaching. Een professionele coach loodst je door een aantal fases heen zodat je weer een geweldige nieuwe baan vindt. Natuurlijk is er ook ruimte voor het verwerken van jouw baanverlies en wat dit met jou doet. Maar uiteindelijk gaan we kijken naar jouw mogelijkheden, jouw passie en talenten en hoe we deze kunnen inzetten zodat jij weer iedere dag met plezier en energie jouw werk kan doen, ook na je huidige baan.

Nieuwe kansen!

Misschien heb je er wel eens aan gedacht om totaal iets anders te gaan doen? Vaak is een outplacementtraject een uitgelezen kans om een carrièreswitch te maken. Vaak kan dit al sneller dan mensen denken.

 

carriereswitch

 

  • Wil je weer eens opnieuw kijken waar je staat in je loopbaan en je loopbaandoel scherpstellen?
  • Vraag je jezelf wel eens af of je jouw beroep nog jaren wilt doen en komt de vraag bij je op; “Wat wil ik nou echt?”
  • Wil je weer wat leren, ben je nieuwsgierig naar wat je nog meer kan en leuk vindt?
  • Heb je hobby’s die je kunt toepassen bij een baan of een talent die je meer wilt inzetten. Bepaalde specifieke interesses

Allemaal vragen om te verdiepen!! En weet je precies wat je wilt, ook dan helpen we jou met het zoeken naar de perfect passende baan. Wist je dat de grootste kracht in een sterk netwerk ligt tegenwoordig? Op naar een volgende duurzame stap in jouw loopbaan!

 

 

Dankbaar voor de kans, ik weet nu wat ik echt wil!

Dit is een schitterende reactie die we vaak mogen horen. We hebben veel verhalen van klanten verzameld om jullie zo goed mogelijk inzicht te geven in hoe Outplacement je verder kan helpen en hoe ook jij dat kan bereiken.

Niemand is hetzelfde, iedereen heeft zijn unieke eigen ervaring en verhaal. Mocht je nieuwsgierig zijn naar ervaringen van klanten die wij hebben begeleid, lees dan hun verhalen op onze website. Misschien raak je geïnspireerd en herken je jezelf in een verhaal. Je kunt altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons afspreken. We vertellen je dan graag wat jouw mogelijkheden zijn en hoe onze methode jou helpt naar jouw volgende stap in je loopbaan.

Ga ook eens naar onze website voor meer informatie over EMPOWERYOU, outplacement voor u en uw bedrijf! We zien je graag binnenkort!