Waarom we bang zijn voor ons eigen (carrière) succes

26 februari 2021

Ken je dat? Die stille sluimerende wens? Om je baan op te zeggen en voor jezelf te beginnen? Die ene studie te volgen? In het buitenland te gaan werken? We hebben vaak wel voorzichtige dromen, maar worden aan alle kanten ingehaald door ons dagelijks leven.  We staan dan weinig stil bij wat we nu echt willen in onze loopbaan. Maar is dat de enige reden waardoor je jouw plan niet uitvoert? Of voel je ook een rem waardoor je jouw plan maar niet uitvoert.

De kansen liggen voor het oprapen. 

Een bekende theorie zegt dat er per jaar voor elk persoon 4 mogelijkheden voorbij komen die je om kan zetten naar een succesvolle carrière. Een gemiddelde ondernemer zal je vertellen dat de mooie ondernemerskansen voor het oprapen liggen. Toch lopen veel mensen vast in hun baan

  • Zien geen mogelijkheden in hoe zij ander werk dat veel beter bij ze past kunnen bereiken
  • Hebben moeite met buiten de loopbaanrichting te denken waaruit zij komen
  • Zij willen graag iets anders, maar hebben geen idee waar te beginnen en staan dan stil

 

Waarom pakken we die kansen dan niet?

Aan de ambities van veel mensen ligt het niet. Niemand kiest voor werk waar hij ongelukkig van wordt. Alleen vaak beginnen we aan een baan en volgt een verandering en nog één en nog één. Omdat de veranderingen telkens klein zijn, merken we niet dat het werk na een aantal wijzigingen totaal niet meer bij ons past. Tot we onderhuids toch merken dat het begint te wringen. En dan gebeurt er iets bijzonders.

Dan kies je toch voor een andere baan?  Sommige mensen merken inderdaad tijdig op dat een andere baan, gesprek met hun manager nodig is om weer plezier in het werk te krijgen. Echter als coach merk ik ook dat veel mensen zich maar aan blijven passen. Het vaste contract willen ze niet opgeven, ik heb ook nog mijn gezin waarmee ik rekening moet houden. Uiteraard hele logische gedachten, maar zij vormen een keten waardoor jij niet verder kunt varen

Mensen passen zich zelfs zo extreem aan dat zij dagelijks met enorme spanningen naar het werk gaan en het zelf niet meer doorhebben. Het enorm moeilijk vinden om nog positief te spreken op het werk. Vaak neemt je productiviteit sterk af en kijk je echt uit naar het einde van de dag. Je sleept je door de week heen. Vervolgens vervallen veel mensen in een burn out of ontstaat er een arbeidsconflict.

Ons lijf geeft ons vaak al lange tijd signalen, maar geeft ons verstand aan:

  • Ja maar, ik heb die baan toch nodig om de rekeningen te betalen
  • Ja maar ik zou niet weten wat ik wel zou moeten
  • Niet zo zeuren, we hebben allemaal wel eens stress, gewoon doorgaan.

Met als gevolg dat de mensen om ons heen vaak al veel eerder zien dat we vastlopen in ons werk, en we het zelf vaak pas merken als we echt al heel veel spanning voelen. Om dan pas in actie te komen en jouw loopbaan bij te sturen, kost uiteraard veel meer energie dan wanneer je nog fit en scherp bent.

De grootste redenen waarom mensen vastlopen in hun werk

We hebben geleerd dat het fout is om naar onze eigen behoeften te luisteren. We stellen onszelf amper de vraag. Wat heb ik nu nodig. En wanneer we de vraag wel stellen en een antwoord bedenken, gaan we vervolgens bedenken waarom we onszelf dat niet kunnen geven.
Durf jij jezelf te geven wat je nodig hebt ?

 

Hieronder volgen de grootste reden waarom je de stappen niet zet en wat je er aan kan doen.

Iedereen heeft een andere belemmering waardoor hij stilstaat en niet dat  werk heeft gerealiseerd waar hij echt in thuishoort. Hieronder staan de meest genoemde redenen + een krachtige tip om voorbij deze belemmering te kijken.

Angst om baan op te geven omdat er geen uitzicht op ander werk is: ‘Ik moet mijn baan opgeven, dan heb ik geen inkomen, mijn hypotheek loopt wel gewoon door’. Vaak voelen we een diepe angst om een baan echt op te zeggen omdat we alleen aan de angst denken en niet stilstaan bij dat er ook echt wel mogelijkheden zijn wanneer jouw baan stopt. Het is juist goed om eens stil te staan bij deze angst. Wat als je werkelijk morgen jouw baan kwijtraakt? Dan is het juist fijn om een uitgewerkt plan voor erna te hebben, zo tackel je gelijk jouw angst. Uiteraard is het mogelijk dat je een terugval in salaris kan krijgen, maar het is niet realistisch om alleen maar op de angst te focussen. Focus je juist eens op het gegrond nadenken over alle mogelijkheden die er wel zijn.

Tip: Stop niet met nadenken over jouw carrière omdat je angst voelt, maar zet deze angst om in een nuttige katalysator. Omschrijf jouw angst heel concreet en benoem vervolgens eens 5 stappen die je kunt zetten naar het werk waar jij gelukkig van wordt.

Het is niet haalbaar, er zijn teveel obstakels. Ken je dat? Dat je jouw plannen vooruit schuift omdat er telkens iets in jouw leven is dat je afhoudt om jouw loopbaanplannen te realiseren? Houdt jouw gezin je op? Heb je de juiste vaardigheden nog niet? Mis je de juiste connecties? Veel mensen zien net als de angst de obstakels wel, maar durven er niet voorbij te kijken.  Obstakels overwinnen vraagt vaak dat we onszelf uitdagen en uit onze comfortzone komen. Hoe we situaties bekijken zegt veel over hoe probleemoplossend je bent. Wanneer je iets ziet als een obstakel wordt het snel groot en blokkeer je in het vinden van een oplossing. Wanneer je een situatie benadert als puzzel die je op kan lossen, stimuleer je automatisch jouw probleemoplossend vermogen

Tip:   Zie een situatie niet als een obstakel, maar als een puzzel, zo stimuleer je jouw probleemoplossend vermogen en vindt je sneller een manier om jouw droombaan te bereiken.

Ik wil wel wat anders, maar heb echt geen enkel idee wat. Soms weten we heel goed wat we niet willen, maar hebben dan geen enkel idee wat we dan wel willen. Dit kan verschillende redenen hebben. Nog te weinig over zichzelf weten, waardoor je nog niet kan bepalen wat je wel wilt, moeite hebben met creatief denken, niet buiten bepaalde kaders kunnen denken. Vooral het laatste vraagt wat toelichting. We zijn vaak geneigd onszelf te beperken in het bedenken van oplossingen omdat we gelijk gaan toetsen of een oplossing wel haalbaar is. Hierdoor missen we veel mooie ideeën die je eens dieper kan onderzoeken.

Tip: bepaal waardoor jij nog niet weet wat je graag zou willen in jouw carrière en kijk hoe jij meer duidelijkheid kan krijgen over dat specifieke onderwerp.

Moeite hebben om persoonlijke pijn onder ogen te komen. Niemand vindt het echt fijn om pijn te ervaren. We zitten in een baan waar we liever verandering in zien, maar toch lukt het niet. Dit komt vaak door een pijn die we in onszelf tegen komen als we een verandering doorgaan. Soms is dit een belemmering, een fout die we eerder gemaakt hebben, een moeilijk pad wat we voor ons zien. Door de pijn haken we af. Terwijl mensen ervaren wanneer zij voorbij die pijn komen, zij zich veel sneller ontwikkelen en veel trotser voelen.

Tip: onderzoek wat je pijn geeft en bedenke elke dag een kleine stap om er aan voorbij te komen.  

Kom in actie! Kom uit jouw box

Eigenlijk is het heel simpel. Een nieuw plan vraagt actie. Nieuw betekent uitdaging, prikkeling, een flinke opschudding van alles wat je al kent. Een nieuw plan kan je een schitterende groei opleveren, maar ga jij het aan? Op de arbeidsmarkt is het nodig om goed met veranderingen om te kunnen gaan. Je zelf uitdagen om te groeien is de beste manier om veel meer regie op jouw carrière te krijgen zodat je niet langer blind bent voor de kansen die zich aandienen, maar je ze ook leert grijpen.