Wat doet u om uitval te voorkomen? Iedereen in uw organisatie duurzaam inzetbaar

5 maart 2019

Het staat iedere dag in de krant. Het is aan de orde van de dag. Uitval door burn-out, volksziekte nummer 1. Het kost het bedrijfsleven en de overheid miljarden. Maar wat is uw eigen bijdrage om dit fenomeen te bestrijden? Hoe gaat u als leidinggevende met dit gegeven om? Heeft u een duurzaam inzetbaar ontwikkelplan op de plank liggen? Voor het hele bedrijf en voor elke medewerker specifiek? 

Wist u dat zelfs de overheid de noodzaak ziet van actie? Zij zijn al begonnen met een “subsidiepot” ‘Ontwikkeladvies 45+’ en “Ontwikkeladvies leidinggevende” Je kunt beter aan de voorkant het probleem aanpakken dan het gevolg bestrijden.

 

In Bloei of Doei?

Bevlogen, vol ambitie, onuitputbaar, niet te stoppen, vitaal, energie te over en iedere dag met plezier aan de slag. Deze werknemers hebben een doel, doen wat hun boeit en zetten hun talent moeiteloos in. Hoe komt dit? In de meeste gevallen klopt alles, hun werk- en ambitie niveau, hun talent en vaardigheden voor de functie, hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld, ze blijven zich ontwikkelen en hun doelen komen overeen met hetgeen het bedrijf hun biedt.

 • Hoeveel medewerkers heeft u met deze Bloei instelling lopen?
 • Heeft u een medewerker die zo is begonnen, maar die niet meer zo bevlogen is?
 • Waar komt dat door?
 • Is het tijd voor Bloei of toch echt voor Doei. 
coaching 45+
loopbaanadvies 45+

Voorkom uitval en kom ik actie!

Maar wat doe je als je ziet dat je medewerker(s) niet meer mee kunnen? Ze klachten ontwikkelen van stress en vermoeidheid?… Negativiteit creëren op de werkvloer en naar uw klanten? Wacht u tot het vanzelf overgaat of komt u in actie? Neem je de regie over je medewerkers en ga je het gesprek aan of hoop je dat hij zelf tot de conclusie komt om weg te gaan? Je bent beide verantwoordelijk voor het resultaat op de werkvloer! En het is nooit te laat om te praten! Voorkom zo een vervelende doei maar juist een wending naar samen bloeien.

 

De volgende stap maak je samen!

Het begint met een simpel gesprek over de ontwikkelingsdoelen en ambitie van de medewerker. Hoe vaak voert u zo een gesprek al?

Het kan gebeuren dat tijdens een gesprek met uw medewerkers duidelijk wordt dat de werknemer al aan het rondkijken is. Misschien een aantal vragen heeft over zijn loopbaandoel, een opleiding wenst of de ambitie heeft om door te groeien binnen het bedrijf. Misschien blijkt dat iemand iets heel anders wil? Wat levert een ontwikkelgesprek je dan op?

 • Je kunt uitval voorkomen door er op tijd bij te zijn wanneer iemand echt niet meer op zijn plek zit.
 • Je kunt afspraken maken over een ontwikkelplan en doelen vastleggen zodat de medewerker gemotiveerd is en er vol voor gaat met het perspectief een volgende stap te kunnen maken
 • Je kunt afspraken maken voor een outplacement traject zodat beide partijen netjes uit elkaar kunnen gaan
 • Je kunt de functie van uw medewerker interessanter maken middels jobcrafting
 • Je kunt de functies binnen een team herverdelen, jobrotatie, zodat iedereen zijn kwaliteiten, talent en passie, competenties en vaardigheden volledig kan benutten en inzetten

 

In alle gevallen levert een gesprek altijd wat op. En, hoe nu verder? Dit vraagt een gedegen aanpak, creativiteit, flexibiliteit en ondernemerschap. Maar vooral LEIDERSCHAP. Een proactieve benadering in de onderneming die uiteindelijk kosteloos is en vooral resultaat oplevert.

 

 

Wat kan EmpowerYou voor de werkgever en werknemer in dit geval betekenen:

 

Uw medewerkers uw ambassadeur!!

 

 • EmpowerYou biedt een Training “ontwikkeladvies leidinggevende”. Deze training van 3 uur wordt gesubsidieerd door de overheid tot zolang het ‘potje’op is.

In deze training komen oa. De volgende onderwerpen aan bod:

 • Welke mogelijkheden er voor de werkende zijn voor een vervolgtraject zoals het uitvoeren van een ontwikkelplan en de manier waarop ik als leidinggevende de werkende kan informeren en faciliteren.
 • Kennis over algemene belemmeringen die werkenden kunnen hebben of ervaren en hoe hier mee om te gaan.
 • Inzicht in mijn eigen belemmeringen, die een eventueel vervolgtraject in de weg kunnen zitten, en hoe deze mogelijk op te lossen.
 • Kennis over de ontwikkelingen binnen de branche/arbeidsmarkt.
 • Gesprekstechnieken en –vaardigheden.

 

Hebben wij uw nieuwsgierigheid gewekt en herkent u zich in een aantal onderwerpen hierboven? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons aan en/of ga naar onze website www.empoweryou.nl  voor meer informatie. Of meld u aan.

 

[contact-form-7 id=”8931″ title=”Ontwikkeladvies 45 + leidinggevendetraining”]