Ruthger

Ruthger loopbaancoach Almere
Specialisatie: Psychologische ondersteuning in terugkeren naar het werk. Begeleiding van psychische blokkades zoals burn-out en depressie. Stapsgewijze en op maat gesneden werkoriëntatie
Niveau coaching: coach
Eerdere functies: Human Givens (Psycho)therapist, HRM-officer Senior Finance Manager
Diploma en Certificering: Human Givens Therapeutic Practioner HG.Dip.P., Post Graduate Diploma
Doelgroep: Mensen die op zoek zijn naar werk wat hen uitdaagt en waar ze energie van krijgen. Samen werken wij aan jouw toekomst om je talenten in te kunnen zetten.
Iets meer over Ruthger…

Ontdek en gebruik jouw kwaliteiten

 

Vaak gebeurt het dat mensen vanuit een bepaald stramien werken of handelen. Het raakt mij als ik zie dat mensen hun talenten niet inzetten.

Dat kan door allerlei factoren veroorzaakt worden. Bijvoorbeeld door een bepaalde overtuiging of de omgeving die jouw creativiteit in de weg kan zitten.

Ik ben er voor jou om inzicht te krijgen in jouw werkgeluk. Wij maken samen inzichtelijk welke kansen er zijn die aansluiten op jouw kwaliteiten, competenties en ambitie.

Positief stimuleren, zodat je echt jouw doel behaalt. Ik krijg energie als ik zie dat mensen in beweging komen en met plezier groeien in hun werk.

In mijn vrije tijd duik ik graag. Het is een onbekende wereld waar je elke keer nieuwe dingen kunt ontdekken. Ook voetbal ik graag, die sporttactieken pas ik ook toe in mijn coaching. Door een goede samenwerking kun je steeds nieuwe tactieken ontwikkelen om je tegenstander over de knie te krijgen.

De mogelijkheden om het leven te creëren dat echt bij je past, zijn onbeperkt en dat inspireert mij.

Ik begeleid o.a mensen uit regio: Almere, Amsterdam, Hilversum, Weesp, Naarden, Dronten, Naarden, Bussum, Lelystad.

De diensten die deze coach aanbied

Hoe ik je graag verder wil helpen

Ik begrijp dat er veel op je afkomt, inzicht in met welke dienst een coach je kan helpen, geeft vertrouwen. Elke coach biedt maatprogramma’s gebaseerd op het bewezen EmpowerYou 5 stappenplan. Elke stap wordt ondersteund met allerlei materialen ontwikkeld door experts. Al meer dan 1000 mensen gingen je voor en vonden weer een uitdagende baan.

Outplacement

Gespecialiseerd in werkoriëntatie en in je kracht.

Loopbaancoaching

Stel je loopbaandoel scherp. Zowel via bedrijf als particulier.

Re-integratie UWV

Ruime ervaring in UWV

Zoë

Content Creator

Toen ik aan mijn loopbaantraject begon bij mijn coach Ruthger Uiterwijk van EmpowerYou was ik werkzaam als allround kapper/grimeur bij de Nationale Opera en Ballet en daarnaast was ik ook Ambulant kapper in Almere en verzorgde ik make-up en kapsels voor bruiden. Dit werk voerde ik als ZZP’er uit. Een fantastisch leuk vakgebied om in te werken.

Maar de grote onregelmatigheid die bij dit werk horen met nog een aantal factoren zorgde ervoor dat ik steeds meer verlangen kreeg om wat anders te gaan doen, iets wat ik ook heel erg leuk vind maar me wat meer rust geeft.

 

Maar hoe ga ik dit aanpakken? En hoe kom ik er achter wat nu echt goed bij mij past. En hoe zorg ik ervoor dat ik deze verandering en keuze heel bewust maak?

 

Wat meteen duidelijk was, is dat ik iets met reizen en/of Griekenland wilde gaan doen en dan het liefst het vertellen hierover in de vorm van schrijven. Dit is naast mijn vakgebied waar ik uit kom ook altijd al een hele grote passie en interesse geweest. En dat dan gecombineerd met rust en meer regelmaat.

Dus dat was in ieder geval duidelijk.

Maar ja… Hoe en wat, daar had ik nog geen idee van. En zo begon mijn zoektocht.

 

Door middel van de opdrachten die ik van mijn coach kreeg samen met de coaching sessies en meerdere cursusdagen die ik gevolgd heb. Ben ik gekomen waar ik nu sta en het heeft me heel veel gebracht. Het is heel waardevol voor me geweest.

Met name de opdrachten waarmee je jezelf echt beter leert kennen en de 360 graden feedback hebben me veel geleerd over mezelf. Je komt jezelf soms echt tegen maar zeker niet altijd negatief.

Tijdens de cursusdagen is het heel prettig dat je ook met andere gelijkgestemde kan praten en ervaringen uit kan wisselen, dat geeft je weer energie om verder te gaan maar vooral de opdrachten en filmpjes tijdens deze dagen waarmee je leert om er echt even bij stil te staan wat je nu echt graag wilt en hoe je, je leven voor je ziet maar ook de vraag, hoe wil je later op je leven terugkijken? Hoe ga je ervoor zorgen dat je later terugkijkt en trots en voldaan bent met wat je allemaal hebt gedaan en je dromen achterna bent gegaan? Wat ga je eraan doen dat je straks zo kan terugkijken?

 

Mijn coach heeft ervoor gezorgd dat ik echt actie ben gaan ondernemen en heeft me vooral ook laten onderzoeken en proberen zodat alles op zijn plek kon vallen. Door middel van open vragen te stellen en ervoor te zorgen dat het echt uit mezelf kwam, ‘wat niet altijd even makkelijk was natuurlijk’. Maar wel heel goed.

Ik vond het heel prettig om samen te werken met Ruthger, een goed luisterend oor en hij wist precies de juiste vragen te stellen waardoor ik weer verder na ging denken en weer verder in actie kwam.

Zo heb ik in deze periode veel gesolliciteerd maar tegelijkertijd ook van de andere kant geprobeerd, als ZZP’er. Ik heb mijn eigen website gemaakt en een eigen blog waar ik al mijn reisverhalen op kwijt kan en kan delen. Ook heb ik filmpjes geplaatst waarin ik vertel waar ik naar op zoek ben. ‘Dit had ik anders echt nooit gedaan’ Doodeng!! Ook heb ik geleerd hoe ik mijn LinkedIn beter kan gebruiken en veel connecties gemaakt in de richting waar ik naartoe wil. En ook communicatietechnieken geleerd.

 

Ik had als doel toen ik in januari 2020 mijn traject begon dat ik in juli 2020 wel wilde weten wat het nu precies zou zijn. En dat is gelukt! Ik ben zo blij! Het was niet altijd even makkelijk deze zoektocht maar het heeft me wel gebracht waar ik nu ben.

Ik heb namelijk een fantastische kans gekregen om bij een kleinschalige reisorganisatie die maatwerkreizen op maat aanbiedt, een stage/leertraject te volgen van een half jaar als Content Creator.

Dit is precies wat ik aan het begin van het traject omschreef, namelijk het schrijven van teksten voor bijv. blog, nieuwsbrieven, bestemmingen enz. en het heeft natuurlijk altijd te maken met reizen want het is een reisorganisatie! Dat is toch fantastisch!?

 

 

Vraag een gesprek aan

U kunt een gesprek aanvragen met deze coach. Vul het contact formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk bij u terug komen.
Uw voornaam*
Uw achternaam*
Uw e-mailadres*
Uw telefoonnummer
Wat is je loopbaanvraag?*
Diensten*