Outplacement voor de Werkgever

Outplacement met resultaat

Voor zowel werkgever als medewerker is het een opluchting als de medewerker via Outplacement weer snel een passende baan vindt. De medewerker is blij met de frisse start en u creëert zo een ambassadeur voor de organisatie. Dat alles tegen scherpe outplacement kosten. EmpowerYou pakt outplacement grondig en gevarieerd aan via een doeltreffend loopbaanplan.

Doen is de beste manier van doordenken

We spreken de ambitie van de medewerkers weer aan. Want energieke medewerkers stromen gemakkelijker door naar een nieuwe baan. Ook voorkomt het een vervelend ontslag. De behoefte van medewerkers verschillen, dat brengen we goed in beeld. Onze focus is om het juiste werk te realiseren, dat geeft werkzekerheid voor nu en later. Via ons CRM-dashboard zien wij en u snel waar iemand staat en of de voortgang voldoende is. Wij houden u zo graag op de hoogte.

Voordelen Werkgever

EmpowerYou biedt een sterk netwerk in allerlei sectoren van de arbeidsmarkt en een hoge klanttevredenheid van 8,8 bijs Blik Op werk.  EmpowerYou staat voor nog meer kwaliteit en zekerheid voor een succesvol (groeps)outplacement. Lees bijvoorbeeld eens de ervaringen van werkgevers.

0
Tailormade trajecten
Een persoonlijke aanpak voor iedereen
0
Contactmomenten per week
Brede support, eigen coach
0
uur per dag
Toegang tot ons vacaturesysteem, kennisbank, oefeningen
0 %
succespercentage
0
Garanties
Zoals de terugkeergarantie en tevredenheidsgarantie

Outplacement trajecten

EmpowerYou biedt een verfijnd Outplacementtraject op individueel- en groepsniveau. Daarbij hebben we ervaring in diverse branches o.a.: financieel, techniek, ict, management, marketing, onderwijs, zorg, maatschappelijke- en zakelijke dienstverlening. Ons brede netwerk zorgt ervoor dat wij mensen snel kunnen voorstellen bij de juiste werkgever. Ook voor een scherp outplacement budget (o.a. op basis van de transitievergoeding), is er een passend outplacementtraject mogelijk.

Individueel traject

Individueel traject

Garanties

Kwaliteit staat bij ons voorop! Met onze garanties bieden wij jou deze kwaliteit.

Tevredenheidsgarantie

Wij gaan voor tevreden klanten! Op elk moment kun je contact opnemen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen

Bestemmingsgarantie

In het 9 maandentraject begeleiden wij jou net zo lang tot maximaal de dubbele lengte van het traject om de baan te realiseren.

Terugkeergarantie

Snel een baan gevonden, maar voor korte duur en nog niet het hele traject doorlopen? Binnen een jaar kun je de rest van het traject hervatten.

Zorgvuldigheidsgarantie

Wij gaan zeer zorgvuldig om met alle gegevens en hebben diverse systemen die dat bewaken.

Alle medewerkers in hun kracht

Hoe pak ik dit aan?

Maak medewerkers bewust van hun potentieel en kansen. Vergroot de employability. Energieke medewerkers presteren 40% beter.

Wilt u flexibele ondernemende medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn? Elke maand bieden wij twee gratis Powertrainingen aan. In 60 minuten prikkelen wij uw medewerkers om na te denken over hun toekomst en duurzame inzetbaarheid.

Dit traject bevat:

Oude functie

Onderzoeker TNO

Type traject & duur

Outplacement 6 maanden

Loopbaanvraag

Hoe kan ik weer werk vinden waarin ik mij kan ontwikkelen.

Het verhaal

Ik heb 28 jaar in verschillende functies gewerkt bij één bedrijf. Doordat de aard van het werk veranderde, de organisatie veranderde, maar vooral ook doordat ikzelf veranderde, verloor ik het gevoel met het werk en kreeg ik de behoefte om veel directer zinvol bezig te zijn voor de mens en de maatschappij. Dat betekent een switch en hoe maak je die? Na het bijwonen van 2 gratis workshops en een kennismakingsgesprek met John heb ik hem in korte tijd 3 keer meegemaakt en raakte ik steeds meer overtuigd, dat hij mij zou kunnen helpen ontdekken wat ik werkelijk wil. Ik heb mijn baas weten te overtuigen, dat dat voor mij een zeer essentiële stap was en mocht een coachingstraject starten bij EmpowerYou. Dat was een prachtige ervaring.
Vanaf het begin hebben John en ik regelmatig gesprekken gevoerd en kreeg ik een berg aan informatie in de vorm van tips, boeken, oefeningen en luistermateriaal. Daarnaast heb ik vele workshops gevolgd over uiteenlopende onderwerpen. Voor mij was dat alles bijzonder energie gevend. De ontdekkingstocht naar wat ik werkelijk wil duurt lang, want je krijgt enorm veel informatie over jezelf, die een plek moet krijgen. Je vormt langzaamaan een beeld van wie je werkelijk bent en wat je allemaal kunt. Door de informatie die je zelf bedenkt en die anderen jou geven komt steeds meer naar voren wat er voor jou werkelijk toe doet. En dan komt de zoektocht naar een baan, waarin je jouw energie zou willen stoppen. En ook bij die zoektocht word je begeleid en zo sterk mogelijk in de markt gezet. Tot het moment waarop ik een baan gevonden heb en John en ik allebei stralen.
Al met al ben ik enorm blij dat ik dit coachingstraject gevolgd heb. Ik ben een ander mens geworden: ik ben mezelf, maar met zelfvertrouwen en uitstraling over wat ik kan en wil.

Oude functie

Kapper

Type traject & duur

Loopbaancoaching

Loopbaanvraag

Welk werk past er nu echt bij mij

Het verhaal

Toen ik aan mijn loopbaantraject begon bij mijn coach Ruthger Uiterwijk van EmpowerYou was ik werkzaam als allround kapper/grimeur bij de Nationale Opera en Ballet en daarnaast was ik ook Ambulant kapper in Almere en verzorgde ik make-up en kapsels voor bruiden. Dit werk voerde ik als ZZP’er uit. Een fantastisch leuk vakgebied om in te werken.

Maar de grote onregelmatigheid die bij dit werk horen met nog een aantal factoren zorgde ervoor dat ik steeds meer verlangen kreeg om wat anders te gaan doen, iets wat ik ook heel erg leuk vind maar me wat meer rust geeft.

 

Maar hoe ga ik dit aanpakken? En hoe kom ik er achter wat nu echt goed bij mij past. En hoe zorg ik ervoor dat ik deze verandering en keuze heel bewust maak?

 

Wat meteen duidelijk was, is dat ik iets met reizen en/of Griekenland wilde gaan doen en dan het liefst het vertellen hierover in de vorm van schrijven. Dit is naast mijn vakgebied waar ik uit kom ook altijd al een hele grote passie en interesse geweest. En dat dan gecombineerd met rust en meer regelmaat.

Dus dat was in ieder geval duidelijk.

Maar ja… Hoe en wat, daar had ik nog geen idee van. En zo begon mijn zoektocht.

 

Door middel van de opdrachten die ik van mijn coach kreeg samen met de coaching sessies en meerdere cursusdagen die ik gevolgd heb. Ben ik gekomen waar ik nu sta en het heeft me heel veel gebracht. Het is heel waardevol voor me geweest.

Met name de opdrachten waarmee je jezelf echt beter leert kennen en de 360 graden feedback hebben me veel geleerd over mezelf. Je komt jezelf soms echt tegen maar zeker niet altijd negatief.

Tijdens de cursusdagen is het heel prettig dat je ook met andere gelijkgestemde kan praten en ervaringen uit kan wisselen, dat geeft je weer energie om verder te gaan maar vooral de opdrachten en filmpjes tijdens deze dagen waarmee je leert om er echt even bij stil te staan wat je nu echt graag wilt en hoe je, je leven voor je ziet maar ook de vraag, hoe wil je later op je leven terugkijken? Hoe ga je ervoor zorgen dat je later terugkijkt en trots en voldaan bent met wat je allemaal hebt gedaan en je dromen achterna bent gegaan? Wat ga je eraan doen dat je straks zo kan terugkijken?

 

Mijn coach heeft ervoor gezorgd dat ik echt actie ben gaan ondernemen en heeft me vooral ook laten onderzoeken en proberen zodat alles op zijn plek kon vallen. Door middel van open vragen te stellen en ervoor te zorgen dat het echt uit mezelf kwam, ‘wat niet altijd even makkelijk was natuurlijk’. Maar wel heel goed.

Ik vond het heel prettig om samen te werken met Ruthger, een goed luisterend oor en hij wist precies de juiste vragen te stellen waardoor ik weer verder na ging denken en weer verder in actie kwam.

Zo heb ik in deze periode veel gesolliciteerd maar tegelijkertijd ook van de andere kant geprobeerd, als ZZP’er. Ik heb mijn eigen website gemaakt en een eigen blog waar ik al mijn reisverhalen op kwijt kan en kan delen. Ook heb ik filmpjes geplaatst waarin ik vertel waar ik naar op zoek ben. ‘Dit had ik anders echt nooit gedaan’ Doodeng!! Ook heb ik geleerd hoe ik mijn LinkedIn beter kan gebruiken en veel connecties gemaakt in de richting waar ik naartoe wil. En ook communicatietechnieken geleerd.

 

Ik had als doel toen ik in januari 2020 mijn traject begon dat ik in juli 2020 wel wilde weten wat het nu precies zou zijn. En dat is gelukt! Ik ben zo blij! Het was niet altijd even makkelijk deze zoektocht maar het heeft me wel gebracht waar ik nu ben.

Ik heb namelijk een fantastische kans gekregen om bij een kleinschalige reisorganisatie die maatwerkreizen op maat aanbiedt, een stage/leertraject te volgen van een half jaar als Content Creator.

Dit is precies wat ik aan het begin van het traject omschreef, namelijk het schrijven van teksten voor bijv. blog, nieuwsbrieven, bestemmingen enz. en het heeft natuurlijk altijd te maken met reizen want het is een reisorganisatie! Dat is toch fantastisch!?

 

 

Oude functie

Kraamzorgplanner

Type traject & duur

Werkfit 6 maanden

Loopbaanvraag

Hoe raak ik niet meer overprikkeld in mijn werk en vind ik werk dat bij me past.

Het verhaal

Na een tijd in de ziektewet te hebben gezeten vanwege mijn burn-out, mocht ik van UWV een re-integratie bureau uitkiezen welke ik zelf goed bij mij vond passen. Ik koos voor Empower You. De positiviteit en persoonlijke aanpak van Empower You sprak me meteen aan in het kennismakingsgesprek. Zowel de workshops in groepsverband, als de 1 op 1 gesprekken met mijn jobcoach Jolene hebben mij veel geleerd over mijzelf en goed naar mijn gevoel te luisteren. Ik ben heel hooggevoelig en dit zat me altijd in de weg, ik zag het als een last. De grootste verandering die ik heb doorgemaakt, is het accepteren en omgaan met mijn HSP. Er niet meer tegen te strijden, maar juist in te kunnen zetten als mijn kracht. Wat wil ik echt, wat past bij mij en waar voel ik me goed bij? Ik heb daarom ook veel gehad aan de HSP workshop die werd gegeven. Tijdens het traject ben ik erachter gekomen dat ik graag als zelfstandig ondernemer verder wil. In welke vorm dit precies zal zijn, ben ik nog niet helemaal over uit. Ik neem er de tijd voor om dit uit te zoeken. Ik durf nu eindelijk te kiezen voor mezelf en dat is voor mij een heel grote stap. Ik heb vertrouwen in de toekomst!

Oude functie

Marketeer

Type traject & duur

Werkfit 6 maanden

Loopbaanvraag

Hoe vind ik na ziekte weer werk waarin ik rekening kan houden met mijn energie, maar ook mijn ambitie in kwijt kan?

Het verhaal

 “Na een intensieve periode van ziek zijn, ben ik bij EmpowerYou gestart met een Werkfit traject. Na het eerste gesprek was ik nog niet erg onder de indruk van de kennis en kunde van EmpowerYou. Maar ik besloot het een kans te geven, omdat ik samen met het UWV al enige tijd op zoek was naar een geschikte coach, en de tijd enigszins begon te dringen. Bovendien vond ik de belofte van EmpowerYou voldoende helder en krachtig om met hen in zee te gaan.

Al snel ontdekte ik dat ik de juiste beslissing had genomen. De informatie die ik bij de start toegestuurd kreeg van EmpowerYou was helder en getuigde van een goede organisatie. Samen met mijn coach Jolene heb ik bepaald welke workshops voor mij relevant waren, en hoe we het traject zouden opbouwen. Toen ik de eerste workshop “Wat wil ik echt?” bijwoonde, realiseerde ik mij dat ik de juiste weg had genomen. Hoewel de workshops veel inspanning en energie kostten, gaven ze mij tegelijkertijd ook veel energie en inspiratie, zodat ik vol enthousiasme verder kon met mijn ontdekkingsreis: wie ben ik, waar hou ik van, wat zijn mijn sterke kanten, wat zijn mijn ontwikkel punten en wat wil ik het allerliefste doen?

De kracht van EmpowerYou zit wat mij betreft in de combinatie van 1-op-1 coaching en groepsbijeenkomsten in de vorm van workshops. Tijdens de workshops krijg je veel informatie en ben je in de gelegenheid om contact te leggen met andere mensen, zodat je ook je netwerk kunt verbreden. De 1-op-1 coach gesprekken brengen verdieping en zorgen voor de persoonlijke touch, die nodig is om daadwerkelijk stappen te zetten. Bovendien merk je aan alles dat er heel veel kennis en ervaring bij de coaches van EmpowerYou aanwezig is. Tenslotte vind ik het boeken-uitleen-systeem super, omdat je direct boeken aangereikt krijgt, die op dat moment aansluiten bij de fase in het traject en dus interessant zijn om te lezen.

Het succes van een coaching traject als deze staat of valt natuurlijk wel met hoeveel eigen energie en inspanning je in het traject stopt. Het is niet zo, althans zo heb ik het ervaren, dat je door je coach letterlijk bij de hand wordt genomen. In tegendeel, je staat zelf aan het roer van je eigen ontwikkelingspad, waarbij je coach bijstuurt en relevantie informatie en oefeningen aanreikt. Kortom, de kwaliteit van de input bepaalt ook hier de kwaliteit van de output.

De meest waardevolle output voor mij kwam uit de 360 graden feedback opdracht, welke veel informatie gaf voor het invullen van mijn persoonlijke profiel. Vervolgens is het met behulp van de 1000 pieces puzzle en de oefening over project denken gelukt om ook echt in actie te komen. Uit mijn hoofd te stappen en daadwerkelijk dingen te gaan doen, zonder verwachtingen. Ik vind het ook heel geruststellend om te werken vanuit de gedachten dat alles een ‘kladversie’ is. Dit is slechts een greep uit de dingen, die mij verder hebben geholpen bij het ontwikkelen van mijn eigen plan.”

Beste Jolene, John, Ruthger, Jeanette en MoniKa,

Ik wil jullie ontzettend bedanken voor de waardevolle input, die jullie aan mijn coaching traject gegeven hebben. Het was een super intensief, interessant, fijn, energiek en inspiratievol traject, waar ik jullie ontzettend dankbaar voor ben!

Oude functie

Medewerker gehandicapentzorg

Type traject & duur

2e spoor re-integratie

Loopbaanvraag

Hoe vind ik na ziekte en tegenslag weer werk waarin ik met plezier en energie kan werken.

Het verhaal

Omdat ik arbeidsongeschikt was geraakt, zowel door werkgerelateerde als privéredenen, kwam ik in het tweede spoor terecht bij EmpowerYou.

Omdat het in die periode niet goed ging en ik de week voor het intakegesprek een dierbare verloor had ik weinig vertrouwen in het traject omdat ik veel andere zaken aan mijn hoofd had. De intake heb ik in overleg met mijn coach naar een ander moment verzet en er was direct begrip voor mijn situatie zonder dat het zoetsappig werd.

Mijn loopbaandoel was een baan te vinden in een andere sector. In deze roerige periode in mijn leven was een loopbaanswitch niet per se gemakkelijk. Ik ben goed begeleid in mijn werkoriëntatie maar omdat ik vrij snel wist waar ik heen wilde, konden we al gauw een volgende stap zetten, op zoek naar vacatures en solliciteren. Ondertussen volgde ik workshops met betrekking tot verschillende facetten van de arbeidsmarkt en mijn persoonlijkheid. Er werd veel aandacht besteed aan competenties en kansen en aan hoe deze te presenteren en benutten, maar ook was er altijd ruimte voor het persoonlijke.

De sfeer was altijd veilig. Ik heb mezelf beter leren kennen in termen van kwaliteiten en dat is een prettige ervaring. Ook heb ik meer inzicht gekregen in de werking van de arbeidsmarkt en in hoe je daar je cv, brief en gesprek op af kunt stemmen zonder jezelf kwijt te raken in pretenties. Wat mij het meest bij is gebleven van dit traject is de gedegen balans tussen het persoonlijke en het professionele. Er is ruimte voor rouw maar doelen worden niet uit het oog verloren. Dit was zowel tijdens de workshops als in de persoonlijke begeleiding het geval.

Ik heb de samenwerking met mijn coach als zeer prettig en veilig ervaren. Los van regelmatig persoonlijk contact kon ik altijd bellen, mailen of apen als het iets was. En zelfs na afronding van het traject onderhouden we een lijntje. Ondanks mijn pessimistische verwachtingen ben ik er samen met EmpowerYou in geslaagd weer toekomstperspectief te creëren, een stap te maken in mijn carrière en een fijne baan te bemachtigen.

Oude functie

Financieel medewerker

Type traject & duur

Loopbaancoaching 3 maanden

Loopbaanvraag

Ik ben nu een aantal keer vastgelopen, hoe vind ik nu werk waar ik echt blij van wordt?

Het verhaal

De grootste vraag die ik had toen ik aan het traject begon is waarom ervaar ik geen werkplezier meer in de werkzaamheden die ik nu verricht. Ik haal hier geen voldoening meer uit en mis het gevoel nuttig bezig te zijn en stap na een korte periode alweer op bij een werkgever. Nadat ik binnen 1 jaar 3 banen verder ben en nog steeds niet het gevoel ervaar dat ik daar op mijn plaats ben qua werkzaamheden, wordt tijd voor een carrièreswitch.

Je wordt min of meer “gedwongen” door middel van de gesprekken met de coach en de oefeningen die je krijgt “anders” te denken en zaken in een ander perspectief te zien. In mijn oriëntatieperiode heb ik daar echt veel van opgestoken. Door bovenstaande krijg je meer inzicht wat voor soort werk, welke bedrijfscultuur en welke functie bij je past. Hierdoor kan je gerichter opzoek gaan naar een nieuwe baan.

Wat ik vooral heb geleerd is dat je dicht bij je eigen gevoel moet blijven en niet over je eigen grenzen moet gaan. Dat het belangrijk is om de kernwaardes die jij na streef ook te verwezenlijken. Om niet te blijven hangen in een omgeving of functie waar je geen energie van krijgt en hierdoor vast zal lopen.

Wat me het meest is bijgebleven is de brainstormsessie. Dit bestond uit mijn kenmerken en steekwoorden die je belangrijk vond of op jouw betrekking hadden. Als een puzzel kwamen deze samen tot een geschikte functie, de ideale werkomgeving, de ideale branche waarin ik zou passen.

Ook de sessie dat er aandacht gegeven werd aan de opbouw van een CV vond ik heel waardevol. Zeker met het oog op een carrière switch moest mijn CV “op de schop” Er werden handvaten aangereikt hoe je dit moest doen en waar een werkgever als eerste op let indien hij/zij een CV beoordeelt of leest.

Er is heel veel persoonlijke aandacht. Ze leggen vooral de positieve nadruk op de pluspunten die je bezit en gaan vanuit hier het traject vormgeven. Hierdoor krijg je enorm zelfvertrouwen waar je goed in bent en dit geeft energie. Mijn coach was Jolene. Ik was blij dat zij mij begeleide in dit traject omdat zij een heel nuchter en praktisch persoon is, maar ook doortastend en eerlijk. Gezien haar achtergrond en vakkennis wist zij na korte tijd precies wie ik was en wat voor soort functie en werkzaamheden bij mij paste.

In mijn geval zat het traject na 4 sessies erop, maar kon ik hierna toch nog feedback van haar krijgen over mijn opnieuw ingerichte CV.  Het stukje nazorg is minstens zo belangrijk en dat kon zij mij geven, heel erg fijn en goede service!

 

De verhalen van…

Niemand kan zo goed vertellen wat een loopbaantraject hen heeft opgeleverd, als onze klanten. Lees hier hun gevarieerde en inspirerende verhalen. v

Vraag een gesprek aan

Uw voornaam*
Uw achternaam*
Uw e-mailadres*
Uw telefoonnummer
Waar woon je?
Met welke vraag kunnen we je helpen?*