Het verhaal van Het verhaal van Annebelle

Meer over Het verhaal van Annebelle

Oude functie

Financieel medewerker

Nieuwe functie

nog op zoek, meer richting office management

Type traject & duur

Loopbaancoaching 3 maanden

Loopbaanvraag

Ik ben nu een aantal keer vastgelopen, hoe vind ik nu werk waar ik echt blij van wordt?

“Wat me het meest is bijgebleven is de brainstormsessie. Dit bestond uit mijn kenmerken en steekwoorden die je belangrijk vond of op jouw betrekking hadden. Als een puzzel kwamen deze samen tot een geschikte functie,”

Het verhaal

De grootste vraag die ik had toen ik aan het traject begon is waarom ervaar ik geen werkplezier meer in de werkzaamheden die ik nu verricht. Ik haal hier geen voldoening meer uit en mis het gevoel nuttig bezig te zijn en stap na een korte periode alweer op bij een werkgever. Nadat ik binnen 1 jaar 3 banen verder ben en nog steeds niet het gevoel ervaar dat ik daar op mijn plaats ben qua werkzaamheden, wordt tijd voor een carrièreswitch.

Je wordt min of meer “gedwongen” door middel van de gesprekken met de coach en de oefeningen die je krijgt “anders” te denken en zaken in een ander perspectief te zien. In mijn oriëntatieperiode heb ik daar echt veel van opgestoken. Door bovenstaande krijg je meer inzicht wat voor soort werk, welke bedrijfscultuur en welke functie bij je past. Hierdoor kan je gerichter opzoek gaan naar een nieuwe baan.

Wat ik vooral heb geleerd is dat je dicht bij je eigen gevoel moet blijven en niet over je eigen grenzen moet gaan. Dat het belangrijk is om de kernwaardes die jij na streef ook te verwezenlijken. Om niet te blijven hangen in een omgeving of functie waar je geen energie van krijgt en hierdoor vast zal lopen.

Wat me het meest is bijgebleven is de brainstormsessie. Dit bestond uit mijn kenmerken en steekwoorden die je belangrijk vond of op jouw betrekking hadden. Als een puzzel kwamen deze samen tot een geschikte functie, de ideale werkomgeving, de ideale branche waarin ik zou passen.

Ook de sessie dat er aandacht gegeven werd aan de opbouw van een CV vond ik heel waardevol. Zeker met het oog op een carrière switch moest mijn CV “op de schop” Er werden handvaten aangereikt hoe je dit moest doen en waar een werkgever als eerste op let indien hij/zij een CV beoordeelt of leest.

Er is heel veel persoonlijke aandacht. Ze leggen vooral de positieve nadruk op de pluspunten die je bezit en gaan vanuit hier het traject vormgeven. Hierdoor krijg je enorm zelfvertrouwen waar je goed in bent en dit geeft energie. Mijn coach was Jolene. Ik was blij dat zij mij begeleide in dit traject omdat zij een heel nuchter en praktisch persoon is, maar ook doortastend en eerlijk. Gezien haar achtergrond en vakkennis wist zij na korte tijd precies wie ik was en wat voor soort functie en werkzaamheden bij mij paste.

In mijn geval zat het traject na 4 sessies erop, maar kon ik hierna toch nog feedback van haar krijgen over mijn opnieuw ingerichte CV.  Het stukje nazorg is minstens zo belangrijk en dat kon zij mij geven, heel erg fijn en goede service!

 

Visie van de coach

Annebelle is een dame die na 3 functies echt doorhad dat ze haar loopbaan moest bijsturen. Ze had voornamelijk loopbaankeuzes vanuit haar verstand gemaakt, maar merkte hoe belangrijk het gevoel in het werk is. Doordat ze daar nu veel bewuster van is, kijkt ze niet alleen naar werk, maar vooral ook naar werkomgeving.
Door alle oefeningen is ze echt heel anders tegen zichzelf en werk aan gaan kijken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag je eigen custom pakket aan, wat alleen voor jou geschikt is.