Het verhaal van Het verhaal van Carina

Meer over Het verhaal van Carina

Oude functie

Sport docent middelbare school

Nieuwe functie

Sport docent middelbare school

Type traject & duur

loopbaancoaching 6 maanden

Loopbaanvraag

Hoe vind ik werk dat bij me past in een omgeving die bij me past

“Wat ik echt heb geleerd bij Jolene is het puntje voor mijzelf opkomen. Iets wat ik erg moeilijk vond en ook nog wel vind. Maar ik heb ook gemerkt dat dit toch wel deuren opent en dat het positieve energie oplevert. ”

Het verhaal

Voor de zomervakantie in 2017 is er bij mijn werkgever een reorganisatie. Eentje die voor mij niet positief uitgevallen was. Ik mocht blijven, maar in een, op papier, andere functie voor een lager salaris. Ik voelde mij door mijn leidinggevende behoorlijk weggepest. Het vertrouwen in haar was behoorlijk kwijt. En wilde daarom weg bij deze werkgever, waar ik al 11 jaar werkzaam was.

Maar wat ga je dan doen.

Via internet kwam ik in contact met Jolene, mijn loopbaancoach. Jolene is een fijn persoon om mee te sparren, ook voelt zij goed aan of je de goede weg in geslagen bent of dat er nog wat kinken in de kabel zitten die eruit moeten. Ze heeft goede adviezen en fijne gesprekken,

Tijdens deze gesprekken kwamen wij er al snel achter dat ik in verband met mijn interesses en mijn vele sporten eigenlijk wel goed zat bij deze werkgever. Maar toch zijn we verder gaan kijken wat er nog mee in mijn straatje past. Revalidatie is een van de opties die bij mij op kwam. Ook doordat ik in het privéleven ook te maken heb met iemand die in een rolstoel zit en met de revalidatie te maken heeft. Helaas kwamen wij er ook achter dat een opleiding voor mij moeilijk te realiseren is.

Met de workshops die bij EmpowerYou gegeven worden ben ik mij ook gaan realiseren dat mijn wens om een beweeg- en afslankgroepje voor kinderen te creëren niet eens zo’n slecht idee is. Maar toch wel weer beren op de weg om hiermee aan de slag te gaan.

Uiteindelijk ben ik samen met Jolene tot de conclusie gekomen om toch te blijven zitten bij de werkgever waar ik zat. In mijn werkzaamheden zijn wel wat aanpassingen gedaan. Wat mij erg goed bevalt en waardoor ik wel weer nieuwe energie heb gekregen. Ook heb ik onlangs een goed en verhelderend gesprek gehad met mijn leidinggevende, waarin zij ook toegaf dat zij steken heeft laten vallen en er alles aan wil doen om mijn vertrouwen in haar weer te laten groeien. Dit is natuurlijk erg prettig om te horen. En zowel zij als ik gaan er aan werken om er weer een vertrouwensvolle werkrelatie te laten ontstaan.

Wat ik echt heb geleerd bij Jolene is het puntje voor mijzelf opkomen. Iets wat ik erg moeilijk vond en ook nog wel vind. Maar ik heb ook gemerkt dat dit toch wel deuren opent en dat het positieve energie oplevert.

Ondanks dat uit het traject mij een andere uitkomst is gekomen dan ik vooraf had bedacht. Heb ik het wel als erg waardevol ervaren. En ben ik erg blij dat ik deze stap heb gezet. Ik heb zeker veel geleerd en heb zeker nog stappen te zetten en wensen te vervullen. En ik weet ook dat ik als ik nog vragen heb, dat ik altijd met Jolene contact kan opnemen.

Visie van de coach

Carina is een zeer sportieve dame die met sporten letterlijk geen uitdaging uit de weg gaat. Echter merkte ze dat ze op werkvlak wel hierop vastliep. Door de jaren heen haar functie zo was veranderd, dat ze zich helemaal niet meer prettig voelde en niet gehoord door haar werkgever. Carina heeft een uitgebreid loopbaanonderzoek gedaan en het nodige bij zichzelf moeten overwinnen om te ontdekken welk werk paste. haar huidige werk vindt ze nog steeds leuk, dat betekende dus in gesprek met de werkgever! Dit heeft ze heel goed gedaan, waardoor ze nu weer met plezier naar haar werk gaat en in haar loopbaan breder is gaan kijken en extra projecten heeft opgepakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag je eigen custom pakket aan, wat alleen voor jou geschikt is.