Het verhaal van Het verhaal van Lina

Meer over Het verhaal van Lina

Oude functie

Onderzoeker

Nieuwe functie

Type traject & duur

werkfit 6 maanden

Loopbaanvraag

Hoe vind ik werk dat ik goed vol kan houden

“Het traject met Jeanette heeft mij duidelijk gemaakt dat ik nu de kans had om uit te zoeken wat ik écht wil, waarvan ik gelukkig wordt.”

Het verhaal

De sessies met mijn persoonlijke coach vond ik erg fijn: scherp in observatie, sterk in doorvragen en echt gefocust op mij en mijn toekomst. De workshops direct gericht op concrete processen (CV, brief, LinkedIn) vond ik goed, veel informatie verwerken is wat ik doe en waar ik goed in ben.

Om mijn richting op de arbeidsmarkt beter in beeld te krijgen heb ik vooral veel zelf nagedacht, de oefeningen gekregen van mijn coach hebben daar goed bij geholpen. Vooral de 360-graden feedback en vaardigheden ordenen waren nuttig, Er zijn verscheidene scenario’s de revue gepasseerd tijdens mijn persoonlijke sessies met Jeanette: gewoon een ondersteunend kantoorbaantje, iets met naaien, maar uiteindelijk viel de focus op onderwijs. Daarin kwamen we tot de conclusie dat lesgeven zelf niet goed genoeg past, maar de organisatie en wetenschap daarachter wél: de opleiding onderwijswetenschappen. Daarmee kan ik uiteindelijk aan de slag achter de schermen van het onderwijs: leeromgeving, lesmethoden eventueel binnen het bedrijfsleven werken aan cursussen, de keuze is groot. Geen gegeven baangarantie maar wel garantie op een baan, want het onderwijs blijft evolueren en heeft die nieuwe kennis nodig.

Toen ik begon aan het traject bij EmpowerYou was ik lichamelijk en geestelijk echt nog niet zo ver. Het gebrek aan kracht en uithoudingsvermogen in mijn lijf zat ook echt mijn emotionele staat in de weg. Ik wilde zo graag zo veel, en kon dat allemaal niet. Dat is heel frustrerend, zeker als dat al meer dan een jaar zo is. Er zat nog een te groot verschil tussen mijn belastbaarheid en belasting, waaraan ik met mijn fysiotherapeut ook lang en veel aan heb gewerkt. Gelukkig hebben ook juist mijn medeworkshoppers me in laten zien dat ik al heel veel doe met een 1-jarig mannetje thuis en dat ik daarvan moet genieten! Ook hier zaten de ratio en gevoel elkaar een beetje dwars. Naarmate het traject vorderde kon mijn lijf steeds meer hebben, waarmee ook mijn weerbaarheid en mentale kracht weer terugkwamen. Precies op tijd…

Mijn focus de komende weken is vooral de aanvraag voor toelating tot de pre-master opleiding onderwijswetenschappen en eventuele vrijstellingen voor vakken daarvan. Daarnaast blijf ik werken aan mijn (sociale) netwerk om ervoor te zorgen dat ik na de opleiding een zo goed mogelijk idee heb van de arbeidsmarkt, wat er mogelijk is en wat ik wil, zodat ik zo snel mogelijk aan de slag kan met mijn droombaan.

Ik ben erg blij dat Jeanette geen genoegen nam met “het vinden van een deeltijd baan” voor mij, waarmee ik in eerste instantie aankwam. Mijn idee was dat ik op zoek ging naar een baan voor naast de zorg voor mijn zoontje, niet een traject waarin ik op zoek ging naar mijn droombaan. Oh I was wrong! Het traject met Jeanette heeft mij duidelijk gemaakt dat ik nu de kans had om uit te zoeken wat ik écht wil, waarvan ik gelukkig wordt. Niet nu iets onbenulligs erbij gaan doen en over een paar jaar uitgeblust thuis zitten met weer de vraag “wat wil ik nu gaan doen dan?”.

Visie van de coach

Lina heeft enorm veel zelfinzicht gekregen in dit traject. Re-integratie of loopbaancoaching gaat lang niet altijd om zo snel mogelijk een baan vinden, maar veel meer over eerst zelf goed in balans komen zodat je met een goed gevoel weer een baan op kan pakken. Ook Lina heeft doordat ze zoveel tijd aan zichzelf heeft besteed en goed onderzoek heeft gedaan, nu veel beter een stappenplan kunnen samenstellen waarmee ze die leuke baan gaat vinden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag je eigen custom pakket aan, wat alleen voor jou geschikt is.