Het verhaal van Het verhaal van Luisa

Meer over Het verhaal van Luisa

Oude functie

Medewerker gehandicapentzorg

Nieuwe functie

Docent Nederlands

Type traject & duur

2e spoor re-integratie

Loopbaanvraag

Hoe vind ik na ziekte en tegenslag weer werk waarin ik met plezier en energie kan werken.

“Ik ben goed begeleid in mijn werkoriëntatie maar omdat ik vrij snel wist waar ik heen wilde, konden we al gauw een volgende stap zetten, op zoek naar vacatures en solliciteren”

Het verhaal

Omdat ik arbeidsongeschikt was geraakt, zowel door werkgerelateerde als privéredenen, kwam ik in het tweede spoor terecht bij EmpowerYou.

Omdat het in die periode niet goed ging en ik de week voor het intakegesprek een dierbare verloor had ik weinig vertrouwen in het traject omdat ik veel andere zaken aan mijn hoofd had. De intake heb ik in overleg met mijn coach naar een ander moment verzet en er was direct begrip voor mijn situatie zonder dat het zoetsappig werd.

Mijn loopbaandoel was een baan te vinden in een andere sector. In deze roerige periode in mijn leven was een loopbaanswitch niet per se gemakkelijk. Ik ben goed begeleid in mijn werkoriëntatie maar omdat ik vrij snel wist waar ik heen wilde, konden we al gauw een volgende stap zetten, op zoek naar vacatures en solliciteren. Ondertussen volgde ik workshops met betrekking tot verschillende facetten van de arbeidsmarkt en mijn persoonlijkheid. Er werd veel aandacht besteed aan competenties en kansen en aan hoe deze te presenteren en benutten, maar ook was er altijd ruimte voor het persoonlijke.

De sfeer was altijd veilig. Ik heb mezelf beter leren kennen in termen van kwaliteiten en dat is een prettige ervaring. Ook heb ik meer inzicht gekregen in de werking van de arbeidsmarkt en in hoe je daar je cv, brief en gesprek op af kunt stemmen zonder jezelf kwijt te raken in pretenties. Wat mij het meest bij is gebleven van dit traject is de gedegen balans tussen het persoonlijke en het professionele. Er is ruimte voor rouw maar doelen worden niet uit het oog verloren. Dit was zowel tijdens de workshops als in de persoonlijke begeleiding het geval.

Ik heb de samenwerking met mijn coach als zeer prettig en veilig ervaren. Los van regelmatig persoonlijk contact kon ik altijd bellen, mailen of apen als het iets was. En zelfs na afronding van het traject onderhouden we een lijntje. Ondanks mijn pessimistische verwachtingen ben ik er samen met EmpowerYou in geslaagd weer toekomstperspectief te creëren, een stap te maken in mijn carrière en een fijne baan te bemachtigen.

Visie van de coach

Luisa had veel te verwerken. Ze was al ziek en verloor daarvoor een dierbare. Daarom hebben we ons in het begin vooral gefocust op energie, belastbaarheid en balans herstellen. Ze is pragmatisch. Daarom konden we al snel stapjes zetten in haar werkoriëntatie. Luisa heeft vooral geleerd zich niet te schamen voor haar uitval, maar het in te zetten als een levenservaring. Ze heeft nu een nieuwe baan als docent waar ze met open armen is verwelkomt. Perfect!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag je eigen custom pakket aan, wat alleen voor jou geschikt is.