verhaal van de coach

ruthger uiterwijk

Door te netwerken ben ik in 2018 bij EmpowerYou beland

Ik kreeg de mogelijkheid om intern te worden opgeleid door zeer ervaren loopbaancoaches. Die tijd was voor mij een rollercoaster. Chaos die ik overigens zelf creëerde in mijn hoofd. ‘Oh mijn god! Waar ben ik aan begonnen!’ Daarbij ben ik flink uit mijn comfortzone gestapt en durfde ik mijzelf kwetsbaar op te stellen. Ik maakte beginnersfouten en dit mocht ook gewoon. Met die gedachte, het gevoel van rugdekking en de stimulerende cultuur waarin onbeperkt vragen konden worden gesteld, heb ik mij tot coach kunnen ontwikkelen. Inmiddels begeleid ik, met veel liefde, de mensen die zich aanmelden voor loopbaancoaching, outplacement en re-integratie; 1e en 2e Spoor. Ik begeleid coachees op het hoofdkantoor in Alkmaar en in mijn eigen kantoor in Almere.

Brainpower

In die opstartperiode heb ik scherper op mijn netvlies gekregen wie ik nu ben. Door mijn achtergrond als counselor, waarbij ik mensen help patronen te doorbreken, is het geen verrassing dat ik een fascinatie heb voor de werking van onze hersenen. Ik heb inzichtelijk gekregen dat ik vele anderen op weg kan helpen door deze kennis ook toe te passen bij de re-integratie-, loopbaancoaching- en outplacementtrajecten. Daarbij maak ik ook gebruik van mijn fascinatie voor andere mensen, werksferen en organisaties. Ik ben een netwerker en ben nieuwsgierig naar hoe anderen denken, hoe organisaties functioneren.

 

Lees een blog van Jolene Hettinga-Zagers
Meer nieuws van EmpowerYou

Zo kan er, bij een verstoorde arbeidsrelatie of in sollicitatietrajecten, door te kijken naar wat een werkgever en een werknemer van elkaar nodig hebben, al veel positiefs behaald worden.

Veel mensen lopen met de vraag rond: ‘Hoe kan ik stappen maken, als dit mentaal nog niet lukt?’. En juist daar ligt één van mijn kwaliteiten. Door handvatten aan te reiken en te begeleiden bij het maken van die stappen. Met als resultaat dat mensen effectief starten met hun werkoriëntatie. Samen brengen we in kaart wat zij echt willen; in het leven en in hun carrière. Zo komt een volgend haalbare stap snel in zicht. 

Zingeving

Een prachtig voorbeeld hiervan volgt uit een re-integratietraject via het UWV dat ik begeleidde. Ik stond daarbij een klant bij met pleinvrees. Door verschillende ontslagrondes, denigrerende opmerkingen en zelfs ervaringen uit haar jeugd had deze mevrouw een last te dragen. Wij kregen samen haar wensen in kaart. Gekeken naar haar kwaliteiten, haar behaalde successen en door het doorbreken van denkpatronen wist zij binnen 4 maanden de arbeidsmarkt te benaderen. Met als resultaat: een arbeidscontract in een functie die goed bij haar paste. Haar leven kreeg zingeving doordat ze weer deelnam aan de arbeidsmarkt. Zij floreert nu. En daar doe ik het voor!<

Ruthger uiterwijk

Het raakt mij echt als ik zie dat mensen hun talenten niet inzetten. Vaak gebeurt het dat mensen vanuit een bepaald stramien werken of handelen. Dat kan door allerlei factoren veroorzaakt worden. Bijvoorbeeld door een bepaalde overtuiging of de omgeving die jouw creativiteit in de weg kan zitten.

Ik ben er voor jou om inzicht te krijgen in jouw werkgeluk. Wij maken samen inzichtelijk welke kansen er zijn die aansluiten op jouw kwaliteiten, competenties en ambitie.

lees verder >

Lees meer over Ruthger Uiterwijk, loopbaancoach bij EmpowerYou
Wil je contact met een van onze coaches?