KENNISBANK

BLOGS –  NIEUWS – ARTIKELEN

Hier vindt je het laatste nieuws, de blogs van onze coaches, artikelen en kennis rondom loopbaancoaching, duurzame inzetbaarheid, outplacement, ziekteverlof en het UWV, loopbaanontwikkeling en alle andere carrière items.

In dit artikel lees je hoe je een toxische bedrijfscultuur kan herkennen

Herken jij een toxische bedrijfscultuur?

Herken jij of de bedrijfscultuur van jouw bedrijf toxisch is? Een stevig woord: ‘giftig’. Maar hoe herken je nu of jouw organisatie een positieve of negatieve bedrijfscultuur heeft? We hebben 7 ‘rode vlaggen’ onder elkaar gezet.

lees verder >

Interview Jolene Hettinga-Zagers op Platform naar Werk

Tweede Spoor, de feiten en fabels

Wij begeleiden regelmatig Tweede Spoor-trajecten en merken wanneer werkgevers niet of nauwelijks ervaring hebben met een dergelijk traject, er niet zo snel gedacht wordt aan het starten met externe begeleiding bij de inzet van een Tweede Spoor-traject. Tijd voor twee feiten & fabels rondom Tweede Spoor.

lees verder >

12 redenen voor Loopbaancoaching

12 redenen waarom mensen geen stap zetten in hun loopbaan

Wij horen ze vaak genoeg – de beren op de weg die mensen ervaren om een stap te zetten in hun carrière. Met als gevolg een loopbaan die stagneert, niet vooruitkomt en soms zelfs een burn-out. Geen leuke uitkomst maar wij begrijpen heel goed hoe het werkt. We somden ze eens op: de 12 meest genoemde redenen waarom men géén loopbaanstap zet.

lees verder >

Interview Jolene Hettinga-Zagers op Platform naar Werk

INTERVIEW: VIER VRAGEN aan een loopbaanprofessional

Het Platform naar Werk interviewde onze directeur en arbeidspsycholoog Jolene Hettinga-Zagers over haar ervaring en aanpak. Jolene licht in haar rol als loopbaancoach, haar visie op HSP, ADD, Burn-out en nieuwsgierigheid toe. Ook gaat ze in op het balans-vraagstuk en waarom het zo moeilijk kan zijn om een loopbaanswitch te maken.

lees verder >

verhaal van loopbaancoach Ruthger Uiterwijk

COACH VERHAAL: Ruthger Uiterwijk

Door te netwerken ben ik in 2018 bij EmpowerYou beland. Ik kreeg de mogelijkheid om intern te worden opgeleid door zeer ervaren loopbaancoaches. Die tijd was voor mij een rollercoaster. Chaos die ik overigens zelf creëerde in mijn hoofd. ‘Oh mijn god! Waar ben ik aan begonnen!’ Daarbij ben ik flink uit mijn comfortzone gestapt en durfde ik mijzelf kwetsbaar op te stellen.

lees verder >

Solliciteren na ziekte

artikel: SOLLICITEREN NA ZIEKTE

Solliciteren na een ziekteperiode kan onzekerheid oproepen bij mensen. Het gaat gepaard met onzekerheid over hoe de toekomstige werkgever reageert. Een sollicitant vraagt zich af: Ben ik nog wel relevant na mijn ziekteverlof? Hoe open kan ik zijn? En hoe veilig is het als ik mijzelf dusdanig op de arbeidsmarkt profileer?

lees verder >

Lees een blog van Jolene Hettinga-Zagers

ARTIKEL: Slim investeren in een leven lang ontwikkelen

Het STAP-budget, de Leven Lang Leren-subsidie, de ontwikkeladviezen. In de afgelopen jaren zijn er een breed scala aan ontwikkelsubsidies voor werkend en niet-werkend Nederland ingezet. Hebben deze subsidies zin? Of is het een druppel op een groeiende plaat? Hiervoor is het nodig om inzicht te krijgen in welke skills een organisatie nodig heeft. Weet u welke dit voor uw organisatie zijn?

lees verder >

Het Learning Experience Platform online leerplatform

Artikel: Hoe een veilig leerklimaat ziekteverzuim voorkomt

Een veilig online leerklimaat is essentieel voor alle organisaties. Door persoonlijke leertrajecten te volgen in een verwelkomende omgeving en sociaal te leren op een digitaal platform, zitten medewerkers beter in hun vel, zijn ze meer betrokken en geef je ze als organisatie de tools om werkgeluk binnen handbereik te hebben en te behouden.

lees verder >

Wil je contact met een van onze coaches?