Collectief Outplacement

Samen naar een nieuwe toekomst

4-6 maanden 

Collectief Outplacement, haal het maximale uit de ondersteuning aan elkaar. 

Een groep medewerkers laten gaan is de laatste optie waar een bedrijf aan wil denken. De mensen zijn het kapitaal van de organisatie. Op het moment dat men dan toch afscheid moet nemen, is een zo persoonlijk mogelijke begeleiding naar een nieuwe baan de beste handdruk die je als bedrijf kunt geven. Collectief Outplacement is dan een goede oplossing. 

Deze aanpak voor groepen biedt voldoende ruimte om op ieder zijn persoonlijke vragen in te gaan. We combineren een aantal  groepstrainingen en online learnings met persoonlijke gesprekken met een coach. Zo kun je naast de praktische kennis uit de trainingen, de persoonlijke verdieping pakken in de gesprekken. Zo kun jij bijvoorbeeld sparren over allerlei thema’s zoals verwerking van baanverlies, omgaan met stress, loopbaanoriëntatie, arbeidsmarkt benaderen, sollicitatiebrief, cv en gesprekstechnieken. 

Door de collectieve afspraken kunnen we tegen een scherpe prijs, een hoge kwaliteit leveren. Zo hebben we de afgelopen jaren diverse trajecten gedaan. Gemiddeld stroomt binnen de termijn van het traject 60 -80% van de medewerkers uit naar een nieuwe baan. 

 

In je kracht- workshop

12 trainingen

Door het uitgebreide trainingsaanbod kunnen we snel de vaardigheden van de medewerkers trainen.

De trainingen kunnen op maat toegesneden worden. Zo hebben we eerder combinatietrainingen gegeven zoals: brief, cv en LinkedIn, oefenen van gesprekstechnieken en Loopbaanoriëntatie. 

Zo krijgen uw medewerkers precies aangeboden wat relevant is.

 

meer informatie >

In je kracht- workshop

Een uitgebreide toolbox

Wij begrijpen dat er veel op je  afkomt. Uit onze toolbox zetten we in wat nodig is: Zo beschikken we o.a. over testen, audio’s, boeken, oefeningen, het LXP leerplatform en nog veel meer om jouw loopbaan- en talentontwikkeling zo spoedig mogelijk vorm te geven.

In collectief outplacement lukt het prima om voor alle medewerkers de loopbaan tools in te zetten die nuttig zijn. Lees hier bijvoorbeeld meer over ons LXP leerplatform. 

meer informatie >

Collectief Outplacement 

4-6 maanden

prijs i.o. ,- ex. btw.

 

Zo soepel mogelijk van baan naar baan

Hiernaast hebben we alle factoren meegenomen die besproken kunnen woden in een traject. In overleg met de werkgever stellen we een analyse van elke medewerker op zodat we snel een passend pakket kunnen opstellen. De coachingsuren die 1 medewerker niet gebruikt, kunnen bijvoorbeeld worden doorgegeven aan iemand die er meer behoefte aan heeft. Zo ontstaat er flexibiliteit in de aanpak! 

Samen naar een nieuwe baan. 

Doordat een groep collega’s weggaat, maken we gebruik van de groepsdynamiek die dat met zich meebrengt. We zorgen dat er wordt gesproken met elkaar, er openheid komt en men leert van de stappen die een ieder zet. 

R

Persoonlijke kennismaking

R

Analyse van balans, energiegevers en -vreters, keuzes maken op dat wat energie geeft. 

R

Verwerking van baanverlies of andere factoren die er voor zorgen dat men niet aan nieuw werk kan denken. 

R

Uitgebreid persoonlijke analyse naar Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? 

R

Vertaling van drijfveren, passie, kwaliteiten, naar concrete functies en een stappenplan waarmee je deze functies bereikt. 

R

Diverse sollicitatiestrategieën waarmee je professioneel opvalt bij werkgevers

R

Profiel met passende banen en organisaties 

R

Toegang tot het netwerk van EmpowerYou om o.a. mee te kijken in diverse functies

R

Toolbox met het LXP, loopbaantesten, oefeningen, bibliotheek, alles om jouw ontwikkeling te stimuleren

R

Onderscheidende profilering, middels een passend cv, brief, video cv. 

R

Online sollicitatiestraegie – hoe maak je slim gebruik van netwerken via social media?

R

Voorbereiding van gesprekken, salaris onderhandelingen, advies over arbeidscontract

Ik wil graag meer informatie over groepsoutplacement.

Wil je contact met een van onze coaches?