De vernieuwde training  Wat wil ik echt?

Recentelijk stond onze vernieuwde training Wat wil ik écht? weer op de agenda.

 

We hebben gemerkt dat deze  training één van de belangrijkste trainingen is uit ons repertoire. Sinds de start van EmpowerYou, pak en beet zo’n 20 jaar geleden houden wij de training Wat wil ik écht? en deze blijven wij doorontwikkelen en vernieuwen. Een factor die altijd aanwezig is blijft ‘nieuwsgierigheid’.

 

Benader de vraag: Wat wil ik écht? met nieuwsgierigheid

Het blijkt een korte, ingewikkelde vraag die ‘Wat wil ik écht? Tijdens deze vernieuwde training sporen we aan dat je uit je hoofd te stapt en in gaat op jouw natuurlijke nieuwsgierigheid. Dit is belangrijk omdat wanneer je jouw keuzes op rationele basis maakt, je kiest uit verstandelijk overwegingen en de mening van anderen meeweegt. Dit strookt niet met de vraag ‘Wat wil ik echt? of nog sterker ‘Wat wil ík echt?’

Wat voel jíj́ bij deze vraag? Een keuze gemaakt vanuit jouw nieuwsgierigheid en wensen geeft energie. En dat is de motor om je te ontwikkelen.

Nieuwsgierigheid trainen

Nieuwsgierigheid is een kracht die iedereen heeft maar die je wel dient aan te jagen. En dit is heel goed te trainen. Het begint met een open mind en het doorvoelen van een situatie. In de training hebben wij een speels nieuw aspect toegevoegd. De verschillende oefeningen worden ondersteund met gekleurde mindset-petten. Deze onderstrepen de rol van de kritische denker, de negatieveling, de voeler en de nieuwsgierige.

Het blijkt in de praktijk hilarisch en treffend om mensen een petje op te zetten en vanuit die mindset naar hun verleden en toekomst te laten kijken.

Ervaringen

Deelnemers zijn verbaasd over hoe vaak de pet van de ‘de kritische denker’ en ‘de negatieveling’ opstaat. Dit zorgt ervoor dat zij minder nieuwe dingen oppakken en daardoor eigenlijk stilstaan.

Wanneer ze vanuit de mindset van ‘de nieuwsgierige’ denken, zien ze direct kansen. Ook merken ze het belang om in actie te komen en niet alles ‘plat’ te denken.

De impact van het creëren van grip door het denken los te laten, wordt door veel deelnemers onderschat. De focus wordt verlegd naar hun nieuwgierigheid en dit zet direct aan tot een actieve houding.

Mensen die nieuwsgierig blijven, ontwikkelen sneller en gaan beter om met verandering. Ze blijven vitaler en werken beter samen.

Het allerbelangrijkste? Nieuwsgierigheid geeft energie. En juist die energie is enorm belangrijk om te blijven door ontwikkelen en mee te komen in een tijdsgeest waarin alles heel snel verandert.<

Jolene Hettinga-Zagers

Waar een wil is, is een weg. Mijn passie is de ontwikkeling van mensen. Vaak heeft iemand een bepaalde angst, of weet hij niet helemaal hoe hij de volgende stap in zijn loopbaan moet maken. Dan bloei ik juist op. Met mijn doelgerichte aanpak en mijn luisterend oor, bereiken mensen sneller hun doel. Mijn master Arbeid en Organisatie Psychologie en mijn ervaring in elk facet van loopbaanbegeleiding (HR medewerker, recruiter, arbo, projecten op gebied van teamontwikkeling & jongerencoaching) zorgen ervoor dat ik open sta voor elke loopbaanvraag.

Loopbaancoach Jolene Hetting-Zagers
Wil je contact met een van onze coaches?